به گزارش استانسازان، محمدعلی طالبی، استاندار کرمان در یکصد و دهمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان با موضوع «بررسی راهکارهای ارتقای گردشگری، حفظ میراث فرهنگی و ساماندهی صنایع دستی استان کرمان» با اشاره به بازدیدش از قلعه دختر و قلعه اردشیر، اظهار کرد: واقعا حیرت انگیز است این میراث بسیار ارزشمندی که در شهر کرمان قرار دارد و متأسفانه مورد بی توجهی قرار گرفته است.
طالبی بیان کرد: این مجموعه میتواند یک جاذبه فوقالعاده برای گردشگری کرمان باشد در کنار دیگر بناهای ارزشمندی که در آن منطقه هست و جنگل قائم، گلزار شهدا و مزار شهید سلیمانی عزیز تا تله کابین و بام کرمان که در کنار هم یک مجموعه ارزشمند از میراث فرهنگی و گردشگری را فراهم کند و به صورت جدی هم اکتشافات آنجا هم ساماندهی و بازدید از این مکان باید مورد توجه قرار گیرد.
وی عنوان کرد: ما رویکرد توسعه سرمایهگذاری در حوزه میراث را دنبال میکنیم که برگرفته از سند «کرمان برفراز» و برنامه «لبخند دنیا به کرمان ۱۴۰۵» است.
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: یکی از راهبردهای کلان گردشگری تمرکز بر مزیتهای متمایز کرمان است که بخشی از آن در آثار ثبتشده جهانی، تنوع اقلیمی و از این قبیل است و راهبرد دیگر جهت دهی سرمایهگذاریها به سمت زنجیره ارزش گردشگری است که زنجیره ارزش برای ما بسیار اهمیت دارد.
زیرساخت اقامتی و حملونقل باید با هم دیده شود
طالبی تصریح کرد: ما در حوزه گردشگری باید توسعه متوازن زیرساختها را داشته باشیم و نمیتوانیم زیرساختهای اقامتی را ایجاد کنیم بدون اینکه زیرساختهای حملونقل مناسبی داشته باشیم یا پروژههای اقتصادی و صنایع دستی عقبتر باشد و در بازاریابی دچار مشکل باشیم؛ بنابراین همه اینها را باید در کنار هم به عنوان یک زنجیره ارزش در نظر بگیریم.
وی افزود: راهبرد سوم سرمایهگذاری با رویکرد توسعه پایدار و بوم محور است، اینکه پروژههای گردشگری روستایی، اکوتوریسم و گردشگری فرهنگی که بتواند اشتغال پایدار محلی ایجاد کند را مورد حمایت قرار دهیم.
طالبی تصریح کرد: حتما جزو راهبردهای ما تقویت نقش بخش خصوصی و سرمایهگذاران بومی است و باید تکیه به توان سرمایهگذاران بومی را به صورت جدی دنبال کنیم. راهبرد دیگر بینالمللی سازی گردشگری استان است که باید کرمان را به عنوان یک مقصد گردشگری بینالمللی معرفی کنیم که در گذشته ما این نقش را داشتیم و تجربه کردیم.
برنامههای اجرایی تهیه شده است
وی گفت: برنامههای اجرایی زیادی هم تهیه شده از جمله توسعه زیرساختهای گردشگری، جذب و تسهیل سرمایهگذاری، برنامه برندینگ و بازاریابی گردشگری کرمان، توانمندسازی و آموزش سرمایه انسانی که بسیار در استان کرمان نیازمند آن هستیم، برنامه توسعه گردشگری روستایی و بوم گردی و خیلی از موارد دیگری که در دستور کار است.
استاندار کرمان بیان کرد: آنچه ما دنبال میکنیم برخلاف گفته یکی از دوستان در جلسه که گفتند کار هیجانی، این طور نیست و واقعا به ابعاد مختلف موضوع گردشگری در سند کرمان برفراز همچنین در شعار لبخند دنیا به کرمان ۱۴۰۵ پرداخته شده و از مشاورین مختلفی هم استفاده کردیم و راه برای ابراز نظرات و دیدگاههای همه کسانی که هم دلسوز کرمان هستند و هم نظرات آنها کمک میکند به تقویت برنامهها استفاده میکنیم.
وی افزود: من در دسترس هستم در شبکههای مجازی و استانداری لذا دوستانی که پیشنهادات و نظرات و دیدگاه دارند، آماده شنیدن هستیم و پیشنهاد خوبی هم مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارتخانه دادند که از طریق شورای برنامه ریزی دنبال خواهیم کرد و تمامی دستگاههای اداری را ملزم خواهیم کرد که پیشنهادات خود را برای برنامه لبخند دنیا به کرمان ۱۴۰۵ ارائه دهند.
رونمایی از سند توسعه و برنامه گردشگری کرمان بهزودی
طالبی گفت: این برنامه هنوز مثل سند کرمان برفراز بسته نشده و طی یک ماه آینده هم سند کرمان برفراز، هم برنامههای لبخند دنیا به کرمان ۱۴۰۵ رونمایی خواهند شد که بخشی از برنامهها در سال ۱۴۰۴ است که آماده میشویم برای کار پرقدرتی که از ابتدای سال ۱۴۰۵ انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: رویدادها در این برنامه نقش پررنگی دارند برای مثال اگر هر شهرستان استان کرمان به طور متوسط در سال ٢ رویداد تعریف کند در تمام هفتههای سال رویداد ملی و منطقهای خواهیم داشت و این ظرفیت استان کرمان را میرساند هم به لحاظ تعداد شهرستانها، هم تنوع قومی و اقلیمی و فرصتهای بینظیری که در اختیار ما برای بازنمایی نقش کرمان در حوزه گردشگری کشور قرار دارد.
استاندار کرمان در ادامه به مصوبات جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اشاره کرد که در اتاق بازرگانی کرمان آماده شده است و گفت: یک مورد برنامه لبخند دنیا به کرمان ۱۴۰۵ است و مورد بعد تبدیل استان کرمان به عنوان پایلوت توسعه ژئوتورسیم (زمینگردشگری) بود که توضیحاتی را هم ارائه دادند و مورد سوم راه ادویه که این قابلیت هم میتواند برند استان کرمان باشد و در این رابطه کارهایی که در استان قرار است انجام شود، دنبال خواهد شد.
وی بیان کرد: همچنین ایجاد مرکز جامع تحقیقات و توسعه صنایع دستی استان کرمان مطرح شده که بسیار مورد نیاز است البته علاوه بر این مرکز پیشنهادات دیگری هم وجود دارد که ما به صورت ویژه در حوزه صنایع دستی باید کار ارزشمندی را دنبال کنیم که صنایع دستی کرمان با برندهای جهانی عرضه شود.
فروشگاه برای خرید صنایع دستی نداریم
استاندار کرمان افزود: تنوعی که در استان کرمان داریم و فعالیت شهرستانهای مختلف در این حوزه به گونهای است که امکان پرداختن به صنایع دستی به صورت فردی در استان وجود دارد و متأسفانه الان حتی یک فروشگاه که برای مراجعه گردشگران و خرید صنایع دستی در خیلی از شهرستانها نداریم و عمده صنایع دستی در برخی نمایشگاهها و موضوعات دیگر محصور شده است.
وی با اشاره به اینکه اولین جشنواره ملی شهاب سنگها هفته آینده هفتم تا نهم خرداد ماه در زرند برگزار میشود گفت: امیدوار هستیم با مجموعه این برنامهها و فعالیتها که با حمایت و کمک خوب در استان کرمان همچنین مشارکت بخش خصوصی استان به ویژه اتاق بازرگانی که قابل تقدیر است و ما به عنوان دولتیها باید قدردان این همراهی باشیم، در کنار هم بتوانیم اتفاقی مبارکی را در جلب توجه دنیا به حوزه میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان بوجود بیاوریم.
طالبی افزود: امیدواریم سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دیگر مقامات و جمع زیادی از بومگردیها از سراسر ایران شروعی باشد برای رونق گردشگری در استان کرمان و توجه به ظرفیتهای بسیار خوبی که کرمان در حوزه گردشگری دارد.